Ingredienser
KARAMEL:
1 dåse Dulce De Leche
ISMASSE:
4 past. æggeblommer
125 g sukker
2,5 dl fløde
2,5 dl sødmælk
KARAMELLISEREDE PEANUTS
50 g mandler
50 g hasselnødder
50 g peanuts
150 g sukker
Fremgangsmåde
ISMASSE:
Pisk en lys og luftig æggesnaps af æggeblommer og sukker
Imens varmes fløde og sødmælk op i en gryde, det skal varmes op til 90 grader.
Hæld herefter den lune mælkeblanding op i æggesnapsen og pisk den sammen
Kom herefter ismassen tilbage i gryden.
Ismassen legéres ved mellem varme. Den skal blive tykkere i konsistens og varmes op til 84 grader.
Når ismassen har opnået rette temperatur og konsistens tilsættes alt Dulce De Leche og piskes ud. (der kan være karamel klumper i ismassen, hvilket er okay)
Kom ismassen på en bøtte, kom husholdningsfilm over, så det er nede at røre ved ismassen.
Lad ismassen afkøle natten over.
FRYSNING AF ISMASSE:
Kom ismassen i en ismaskine og lad den køre kold og blød
KNAS PÅ TOPPEN
Rist hasselnødder af på en pande til de får let farve og skallerne slipper. Hæld nødderne over på et rent viskestykke og gnid skallerne af.
Smelt sukkeret i en gryde til det bliver let gylden.
Vend hasselnødderne, mandlerne og peanuts i karamellen. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af.
Hak den fint.
Drys karamelliserede peanuts på toppen.
Opbevar på frys, i en termoboks eget til is, indtil servering