Karamel is med knassende top

Ingredienser

KARAMEL: 

1 dåse Dulce De Leche

ISMASSE: 

4 past. æggeblommer 

125 g sukker 

2,5 dl fløde 

2,5 dl sødmælk

KARAMELLISEREDE PEANUTS 

50 g mandler 

50 g hasselnødder 

50 g peanuts

150 g sukker

Fremgangsmåde

ISMASSE: 

Pisk en lys og luftig æggesnaps af æggeblommer og sukker 

Imens varmes fløde og sødmælk op i en gryde, det skal varmes op til 90 grader.

Hæld herefter den lune mælkeblanding op i æggesnapsen og pisk den sammen 

Kom herefter ismassen tilbage i gryden.
Ismassen legéres ved mellem varme. Den skal blive tykkere i konsistens og varmes op til 84 grader.

Når ismassen har opnået rette temperatur og konsistens tilsættes alt Dulce De Leche og piskes ud. (der kan være karamel klumper i ismassen, hvilket er okay)

Kom ismassen på en bøtte, kom husholdningsfilm over, så det er nede at røre ved ismassen.
Lad ismassen afkøle natten over.  

FRYSNING AF ISMASSE: 

Kom ismassen i en ismaskine og lad den køre kold og blød

KNAS PÅ TOPPEN  

Rist hasselnødder af på en pande til de får let farve og skallerne slipper. Hæld nødderne over på et rent viskestykke og gnid skallerne af.

Smelt sukkeret i en gryde til det bliver let gylden.

Vend hasselnødderne, mandlerne og peanuts i karamellen. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af.

Hak den fint. 

Drys karamelliserede peanuts på toppen.

Opbevar på frys, i en termoboks eget til is, indtil servering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *